Drift

Drift

En webbplats som tillfälligt ligger nere är som en butik på stan som är svart och stängd. Den intresserade söker sig någon annanstans och hittar en ny lösning. Du och ditt företag tappar intäkter och blivande kunder.

Därför är det A och O att webbplatsen har maximal tillgänglighet. I botten måste det ligga pålitlig teknik som håller i alla väder och klarar alla sorters påfrestningar. Om olyckan är framme finns det backupsystem som kliver in och tryggar sajtens drift och tillgänglighet.

Drift av bästa märke kräver en serverhall som har: 
• Trygg placering i dygnetruntövervakade lokaler 
• Larmfunktioner om något skulle inträffa
• Tekniker på nära håll som snabbt rycker ut och löser eventuella problem
• Servrar med redundanta nätdelar, nätverkskort och hårddiskar
• Ständig backup och maximal redundans: Om något krånglar eller går sönder finns annan teknik som automatiskt ersätter.

Utöver detta behöver ni en kontaktperson som ger snabb service och behärskar tekniken. Även här spelar backup och redundans en nyckelroll. När er kontaktperson är ledig får ni support av samma kvalitet av en annan medarbetare.

Varför inte ett bankvalv?
Det är ingen slump att vi på Tankbar placerat vår serverhall i Riksbankens förra lokaler i Nyköping. Här är säkerheten och förhållandena optimala – både när det gäller drift av webbplatser, e-handelssajter, bokningssystem och butiksdatasystem. Vi driftar allt från lokala företags sajter till stora koncerners mer omfattande webbplatser där kraven på lastbalansering och hög upptid är utöver de vanliga.
Läs mer om Tankbars Serverhall 24/7