Ett ansiktslyft för framtiden

STORT UPPDRAG I SALTSJÖBADEN

Grand Hotel Saltsjöbaden är inte vilket hotell som helst, det är en plats där drömmar förverkligas. Med den grandiosa beskrivningen kliver Grand in i framtiden, med nya visioner, nytt tänk och ny vd. Och ny sajt: Designad, textsatt och utvecklad av oss på Tankbar.

Projektet omfattar
Design
Utveckling
Copywriting
Drift & support

Bakgrund

Look a' la 2020

Grand Hotel Saltsjöbadens gamla sajt hade ett utseende som krävde förändring. Vår designer Mikael Askenberg, utvecklaren Kalle Johansson och Katarina Romell kom överens om ett helt nytt anslag.

Den tidigare sajten hade dock bra struktur, vilket är en viktig parameter. Vi behöll den, med en mindre modifiering, för att inte påverka SEO och det faktum att gästerna hittar sajten via Google. Det vi förändrade var att Konferens & Möten lyftes i sajtstrukturen, då Katarina är tydlig med att hon vill ha ett hårdare fokus på positionen som konferenshotell.

Design

Fånga kundens vision

Designen är en prioriterad parameter i många projekt och kunderna har ofta en förhållandevis tydlig bild av vad de vill ha. Vårt uppdrag är att visualisera kundens önskemål samtidigt som vi använder vår erfarenhet för att skapa sajter där användarna hittar det de behöver – och samtidigt lyfta de områden där kunden har behov av konverteringar.

Moodboard i Pinterest

För att nå symbios mellan kundens önskemål och den färdiga sajten, inledde vi med en klassisk moodboard i Pinterest. Den låg sedan till grund för AD-Mikaels arbete med att klä sajten med design och färg.

Innan vi designade sajtens delar i detalj, definierades färgkombinationer och passande typografi. Vi valde att addera en displayfont för att förstärka designen ytterligare. Till detta valde vi även att se över element som knappar och formulär för att allt skulle harmoniera.

Resultatet blev en luftig och ljus sajt där bilderna står står i fokus, med en känsla som kopplas till det tidiga 1900-talets stilfulla badhotell.

TEXT

Nytt innehåll, anrikt hotell

Grand Hotel Saltsjöbaden är en speciell plats. Hotellet har anor från sent 1800-tal och var en starkt bidragande orsak till att Saltsjöbaden växte fram till en exklusiv villa- och badort. Familjen Wallenberg, via den inflytelserika bankdirektören K A Wallenberg, låg bakom det hela. De satsade så hårt att de faktiskt drog järnväg till hotellet – bara en sådan sak.

Ord för en drottning

Att jobba med copy till en så pass speciell kund, en modern plats med anrik historia, är en härlig utmaning. Vår copywriter Janna Holmqvist ville lyfta hotellet som drottningen vid Östersjöns kant. Texterna skulle spegla det majestätiska och samtidigt ge bilden av ett modernt hotell. Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till SEO: Rätt ord måste finnas på rätt plats, annars sänks sajtens ranking på Google.

Läs gärna om hur Grand Hotel Saltsjöbadens designades och byggdes, och titta gärna runt på sajten när du ändå är där.

TRYCKSAKER

När digitalt blir print

I sin makeover av Grand Hotel Saltsjöbaden beslutade Katarina Romell att se över hotellets trycksaker. Och en sak kan vi säga: Ett hotell har ofta väldigt mycket tryckt material.

Tur att vår AD Mikael har bred erfarenhet och inte “bara” jobbar online. Han har stor erfarenhet av att arbeta även med print och uppdraget föll genast på honom. Efter ett möte på hotellet i Saltsjöbaden hade Mikael väskan full av menyer, skyltar, välkomstkort, åsiktskort, nyckelkort, affischer, flyers… You name it.

Den viktiga röda tråden

I all kommunikation är den berömda röda tråden viktig. Om mottagaren känner igen sig form- och uttrycksmässigt blir det lätt för henne känna igen varumärket. Den röda tråden odlar dessutom en viktig känsla av trovärdighet.

I fallet med Grand Hotel Saltsjöbaden, där hela hotellet moderniseras och byter stil, är trycksakerna en naturlig sak att förändra. Givetvis ska de synkroniseras med den nya sajten, vilket är Mikaels uppdrag som grafisk designer.

Förutom designen är det viktigt med ett tydligt tänk kring vem som ska få vilken trycksak. Självklart ska en nöjd weekendgäst få ett erbjudande om konferenser eller kanske ett “varmt julmöte med julbord” – men kommunikationen får inte vara påträngande. En utmaning vi på Tankbar gillar.

PROGRAMMERING

Tätt samarbete med kunden

När design och texter hade godkänts av kunden, och bilderna hade levererats från annat håll, tog våra utvecklare vid. 

Kalle Johansson och Christian Holmér utvecklade sajten. I slutfasen gjorde Kalle allt finlir, i tät dialog med kunden. Vi uppskattar när kunderna är delaktiga och noggranna – det gör vårt jobb bättre i slutändan.

Låt förvandlingen fortsätta

Utvecklarna stötte inte på några tekniska svårigheter. Det var en smärre utmaning att välja mellan alla fina bilder och passa in dem på rätt platser, eftersom Grand Hotel Saltsjöbadens sajt har många undersidor, men det löste sig utan problem. Thomas Eklund klev in och fyllde på sajten och arbetade med bildmaterialet, vilket bidrog till att projektet blev ett härligt teamwork.

Allt som allt är vi väldigt nöjda, och som sagt stolta, över arbetet med https://grandsaltsjobaden.se. Nu ser vi fram emot att se förvandlingen på plats i Saltis!

Välkommen till Grand Hotel Saltsjöbaden

Ta gärna en titt på hur den färdiga sajten ser ut.