ITSMA

OM
ITSMA är en medlemsorganisation samt rådgivare till B2B-marknadsförare inom ledande IT samt professionella service- och telekomföretag. De bedriver sin verksamhet globalt med medlemmar som till exempel Red Hat, Panasonic, Vodafone, SAP, IBM och Dell. Nu har vi lanserat deras uppdaterade webbplats/community.
PROJEKTET OMFATTAR
UX/UI Design
Strategi
Utveckling
Informationsarkitektur

Bakgrund

ITSMA hörde av sig till oss med en tydlig kravspecifikation om vad de ville göra och genomföra. Sajtens kodbas var flera år gammal med historik från 2013 och 2016. Nu ville de göra ett omtag och rensa ut all funktionalitet och bygga upp sajten från grunden. Det var mycket som inte fungerade korrekt. Webbplatsen baserade sig på WordPress och Easy Digital Downloads för att hantera köp av dokument, både för gäster och för registrerade medlemmar. Utöver det säljer ITSMA även tickets för olika typer av event, seminarium, workshops och stora konferenser, även det både med medlemspriser och icke medlemspriser. ITSMA hade även en utmaning i att medlemsföretag kunde vara medlemmar globalt, nationellt eller regionalt.

STRATEGI

Vi la ut en ny strategi som innebar en migrering till WooCommerce. Det var inte bara en rekommendation för att vi kan det absolut bäst, utan att vi var övertygade att det var rätt väg att gå. WooCommerce hanterar nedladdningsbara dokument minst lika bra som EDD. Dessutom är plugins för betalväxlar (Stripe, Paypal, Klarna etc) samt eventmodulerna etc mycket mer välutvecklade. Vi rekommenderade en mindre Facelift av sidan där vi såg över sidhuvud och navigation främst. Vi byggde egna migreringsscript med hjälp av WP CLI för att migrera produkter, download permissions, användare, medlemsföretag och givetvis ordrar.

Effektmål

Målet var att förenkla registreringsprocessen för nya kunder och förädla Checkout-processen för att öka antalet konverteringar. Vi behövde eliminera alla kända buggar och även förenkla processen att hitta research och dokument.

UX/UI DESIGN

Gränssnittet för webbplatsen skulle behållas i stora drag. Vi såg till att kvalitetssäkra de viktigaste bitarna. Sidhuvudet och navigeringen fick en uppdatering. Likaså sidfoten och mindre justeringar kring typografi och formulär. Navigeringen och filtreringen är en viktig del av sajten eftersom ITSMA’s digitala tjänst utgår från sajten, att hitta och ladda ner dokument och att anmäla sig samt köpa access till olika typer av event.

UTVECKLING

Vid en första anblick kan man tänka sig att sajten endast består av en massa content, text och bildmaterial. Men utvecklingen av sajten tillhör en av de något mer avancerade WordPress-sajterna vi gjort. Hela medlemshanteringen sköts i WordPress. Vill en medarbetare registrera sig på sajten för att nå research eller t ex marknadsföringsdokument så görs ett uppslag mot domänen du anger i din e-post. Vi kontrollerar medlemstyp On-the-fly och sätter din loggade status till den nivån du ska ha, givetvis krävs en bekräftelse av din e-postadress först. Dessutom arbetar vi med Geo IP uppslag för att begränsa eller omfamna specifika länder. Utöver det konverterade vi hela sajtens innehållshantering till Gutenberg Block med helt egna komponenter. Vi adderade även statistik på alla downloads så att varje företagsansvarig kan se exakt vilka dokument hens anställda tagit del av, när och hur mycket. Detta är bara några bitar av den funktionalitet som finns på plats.

RESULTAT

Projektet har resulterat i en snabbare och stabilare webbplats. Alla kända buggar är helt eliminerade och ITSMAs interna processer är mycket förenklade. Nya smarta verktyg och funktioner gör att ITSMA's personal sparar mycket administrationstid. Integrationer mot Mailchimp och Pipedrive fungerar mycket bättre än tidigare då vi har möjlighet att mappa och kundanpassa de integrationerna. ITSMA kan nu även skapa VIP-användare helt utan krav på företagsmedlemskap för att ge full access till dokument för t ex journalister eller andra opinionsbildare. Webbplatsen konverterar dessutom bättre än tidigare. ITSMA har nu fått en hållbar och långsiktigt bra lösning.

LÖPANDE ARBETE

Vi har jobbat agilt i sprintar om två veckor där vi prioriterat löpande utveckling för att sedan testa, utvärdera och eventuellt justera prioriteringar. I Monday har vi tillsammans med kund skapat listor som legat till grund för planering och projektledning.

Och resultatet?

Så här blev resultatet efter Tankbars insats med webbplatsen.