Restaurang Ät

Restaurang ät är Nyköpings senaste och mest hypade restaurang. De slog upp portarna i maj med målsättningen att maten på ät skulle reflektera enkelhet. Världens husmanskost, gatumat, det enkla, det goda. Inga konstigheter. Med svenska och ekologiska råvaror. På bara ett par månader kan det sammanfattas med ett ord: Succé.
Strategi
Utveckling
Design
Drift & support

Tankbar fick förtroendet att leverera Restaurang äts unika systemlösning. De hade en grundidé om att ersätta de traditionella menyerna mot digitala versioner. Och här har Tankbar sedan tidigare hjälpt bland annat Svenska Kulturpärlor att utvecklat en Vinapp för iPad där de olika anläggningarnas vinlistor har gjorts i en digital version.

Tankbars vision med projektet blev att bygga framtidens restaurang – den digitala restaurangen.
– Vi utvecklade en unik lösning med ett beställningsflöde som är fullt integrerat mellan e-handelssajt, skärmar i både köket och restaurangen. Serveringspersonalen har digitala menyer på iPads som också uppdaterar orderstatus på skärmarna. Gästerna kan göra en beställning och betala direkt från sin mobil, surfplatta eller dator. Dom kan till och med välja önskad avhämtningstid vid takeout. På restaurangen finns trådlösa kvittoskrivare som vi har integrerat i systemet. Så fort en order är lagd skrivs ett kvitto/bong ut automatiskt och i realtid, säger Philip Saltskog, vd och affärsutvecklare på Tankbar.

– Ska vi nörda ner oss i tekniken bygger sajten på en specialanpassad WooCommerce-lösning (det e-handelssystemet som växer snabbast just nu). Vi valde Stripe som betallösning som är otroligt bra mobilanpassat. Skärmlösningen bygger i grunden på vår egen digital signage-mjukvara Mediascreen. En stor utmaning var att hela lösningen skulle fungera i realtid, från order och betalning till uppdatering på skärmarna. Det löste vi med SignalR (Web Sockets), säger Pooriya Leksén, webbutvecklare på Tankbar.

Resultatet blev, vad vi känner till, den första kompletta systemlösningen för den digitala restaurangen. Förutom teknik som skärmar och kvittoskrivare fick vi även leverera en Facebook Counter som sitter ovanför kassan på Restaurang ät. – Det är kul att se gästernas reaktion när dom går in och gillar oss på Facebook och ser att räknaren uppdateras direkt, säger Sahand Sepehrazar som är en av grundarna och ägarna.

Den digitala restaurangen