Luftigt med tydliga CTA

PRODUKTER I BLICKFÅNG
Ljust, luftigt och tydliga CTA. Produkter i fokus, stora och tydliga ytor för produktbilder och filmer. Ny logotyp, nytt typsnitt och SEO-anpassning. Det är några av de önskemål som la grunden för Stretch nya sajt.
PROJEKTET OMFATTAR
Design
Utveckling
Copystöd
Drift & support
Seo/Sem

Bakgrund

Önskemålet: En modern sajt

Med Stretch-projektet gav vi oss hän åt B2B-kommunikation. Alltid spännande, tycker vi på Tankbar, eftersom sådana sajter kräver helt andra ingångar än B2C-projekt och säljprocesserna skiljer sig åt. När det gäller stora inköp är ofta ett antal personer inblandade och besluten tar längre tid, vilket gör att strategin för sajten blir en annan.

Stretch hörde av sig till oss eftersom de ville höja nivån på den webbplats de hade haft i mindre än ett år. De upplevde att sajten kändes ”gammal” såväl designmässigt som gällande funktioner.

Om kunden

Stretch AB är specialiserade på försäljning av hel- och halvautomatiska förvaringslösningar och experter på sträckfilm. Bolaget och har funnits sedan 1970-talet. För gemene man må de inte vara så kända, men de är ett av de mest namnkunniga företagen i Sverige inom sitt område.

Under hela projektet hade vi nära kontakt med Linda och Jens Hellström på Stretch. Det är alltid roligt med modiga kunder som vill och vågar ta steg in i framtiden. Inställningen från Stretch var ”vi är inte rädda för förändring”, vilket gjorde samarbetet utvecklande även för oss på Tankbar.

Projektets delar

Som ett resultat av sajtens redesign och önskemålet om en mer modern sajt, uppdaterade vi Stretchs grafiska profil med ny logotyp och typografi.

Vi såg även över sajtens SEO för att öka möjligheterna till synlighet på Google. Stretch arbetade med Adwords redan innan vi på Tankbar klev in. De hade ett önskemål om att utveckla det arbetet, vilket resulterade i att vårt Adwordsteam satte upp ett konto efter sajtens lansering.

DESIGN

Logotyp för ett modernt varumärke

Stretch AB önskade sig en ljus och luftig sajt där kunderna snabbt hittar det de söker. Ett tydligt önskemål var att produkterna skulle ligga i fokus, med stora och tydliga ytor för produktbilder och filmer.

Den nya sajtens grundlayout är därför en flexibel lösning i form av varierande bakgrundsblock i ljusgrått, vilka ger ett dynamiskt intryck till bilderna och innehållsblocken.

Tydliga CTA

Stretch levererade en gedigen önskelista till vår designer. De ville ha tydliga call to actions, CTA, för att uppmuntra sajtbesökarna till exempelvis kontakt. Ett bra förfarande kring intresseanmälan var viktigt. Sajten skulle vara stilren och enkel och ha en ”skön design”.

För att uppfylla alla önskemål och modernisera uttrycket beslutade vi tillsammans med Stretch att den grafiska profilen skulle uppdateras av vår designer.

Ny logotyp från Tankbar

En helt ny logotyp skapades. Den totala remaken gjordes för att visa ett modernt och progressivt varumärke – det enda som fick leva kvar var färgsättningen.

Typografin ersattes när vi såg över den grafiska profilen. Ett mer distinkt typsnitt, med syfte att skapa spänst till den sparsmakade fonden av vitt och ljusgrått på nya sajten, valdes ut.

DIGITAL MARKNADSFÖRING

Vikten av rätt text

Strategin för marknadsföring för B2B-företag handlar om precis samma sak för B2C. Målet är alltid att skapa intresse för produkten och varumärket, om att informera och etablera relationer. Sist men inte minst kommer påminnelsen – en extremt relevant faktor i ett digitalt landskap.

Experttips som grund

Vi på Tankbar skapade och levererade ett underlag för SEO och en strategi för den innehållsproduktion som Stretch redan hade påbörjat. Dokumentet förklarade hur sajten kan kombinera användbarhet och sökmotoroptimering för att se till att den både syns och är relevant mot företagets primära kundgrupper.

Linda Hellström på Stretch skrev all copy med utgångspunkt i innehållet på den gamla sajten. Så går det ofta till: det finns en grund som utvecklas till den nya webbplatsen.

När copyn var färdig tog vår copywriter sig an texten. Via en analys kontrollerade hon att de viktiga nyckelorden fanns på rätt sidor och att texten var skriven på ett användarvänligt sätt.

Strategi för Adwords

För att snabbt komma igång och öka synligheten för den nya sajten skapade Tankbars SEO-team en Google Ads-kampanj. En sådan ökar chansen för att synas inför Googleanvändare som är intresserade av att köpa ett företags produkter och tjänster.

När vi jobbar med Adwords för våra kunder ser vi över nyckelorden och tar bort de som inte levererar: Sökorden ska vara relevanta och resultera i konverteringar, annars betalar kunden i onödan.

UTVECKLING

Showcase för att visa bredden

Stretch nya sajt är en blandning mellan e-handel och vanlig sajt, en slags ”showcasebutik” online. En av våra utvecklare byggde sajten i WordPress med e-handelsplattformen WooCommerce som grund, ett val vi gjorde för att kunna visa bredden i företagets många produkter.

Alla Stretchlösningar är unika och anpassade efter kundernas behov, varför det inte går att köpa produkterna direkt på sidan. I stället för att ha köp som CTA valde vi att lägga in tydliga kontaktformulär för att besökarna enkelt ska kunna nå experterna hos Stretch.

Tätt löpande samarbete

Utvecklaren hade genom hela projektet nära kontakt med en av våra kontaktpersoner hos Stretch. Den kommunikationen ledde till att vidareutvecklingar skedde direkt och att sidan tydligt formades efter kundens behov. Specialblocken på produktsidorna och utformningen av de olika textblocken är resultat av det samarbetet.

Välkommen till Stretch AB

Så här ser nya sajten ut – kika gärna.