Sveriges Annonsörer

Om Sveriges Annonsörer
Sveriges Annonsörer är en intresseorganisation för alla företag i Sverige som arbetar med marknadsinvesteringar i stort och smått. De arbetar för en sund, ansvarsfull och hållbar marknadsinvesteringar och för att alla annonsörer ska få bästa möjliga effekt av sina investeringar.
PROJEKTET OMFATTAR
UX/UI Design
UX Research
Strategi
Utveckling

Bakgrund & Strategi

Behov och önskemål

Tidigare sajt hade en rörig struktur och det var svårt för användarna att hitta det innehåll de har via sitt medlemskap. Det var en del tekniska bekymmer och en gammal API-integration med deras CRM.

Tänk om

Syftet var framförallt att komma ur den gamla/nuvarande webbplatsen som inte stämde överens med hur Sveriges annonsörer vill se ut och exponera sig. Startsidan hade en grundtanke, medan länkstruktur, innehåll och övriga mallar var ostrukturerade och baserade på gamla strukturer.

UX Resarch

UX Resarch

Vi gjorde egna djupdykningar kring detta. Framförallt såg vi på inspelningar hur flera tekniska bitar felade och skapade frustration. Det fanns även ett bra grundmaterial framtaget där man hade sett över kundresor, målgrupper, behov och önskemål från medlemmarna. Tillsammans utgjorde detta grunden för den kommande strukturen och vilka delar vi behövde lysa upp.

UX/UI Design

Ett nytt utseende

Arbetet med UX/UI blev ett något större jobb än vad vi hade tänkt från början. Färger, typsnitt och logga består. Däremot har vi laddat in lite fler komplementfärger i den grafiska profil för webben. Vi har tagit fram ett helt nytt utseende och blockdesign och ett komplett UI-kit för alla delar i webben. Allt för att förenkla, förädla och modernisera så att det passade målgruppen bättre 2021.

Content

Bildspråk

Vi utarbetade tidigt ett moodboard och ett bildspråk för att ännu bättre förmedla en känsla av människor i relation till teknik, inkludering och värme. Samtidigt få in en känsla av transparens och etik. Bildmaterialet är utvalt av Sveriges Annonsörer med detta bildspråk i åtanke.

Copy

All text är skriven av Sveriges Annonsörer och vissa tjänstesidor, utbildningar osv har välskrivna texter och faktarutor. Sajten drivs av en välfungerande struktur av artiklar, guider, nyheter m.m. som Sveriges Annonsörers olika redaktörer och personal författar och tar fram.

Utveckling

WordPress

Sajten är baserad på WordPress. Målsättning var att skapa bättre och enklare verktyg för att sprida kunskap. Det ska vara smidigt för webbredaktörerna att kombinera olika typer av innehåll och funktioner på undersidorna.

Resultatet

Vad resulterade projektet i?

Större engagemang internt. Bättre och enklare verktyg för att sprida kunskap. Färre supportärenden. Positiv feedback från användare. "Snygg sajt". Proffsigare varumärke. Som organisation har Sveriges Annonsörer höjt sig många steg i konkurrens med andra liknande organisationer.

Matilda Nordfeldt

Ansvarig Marknad, Sveriges Annonsörer
"Att arbeta med Tankbar är en riktigt boost! Det är ett härligt gäng med grym kompetens. De är lyhörda, jobbar snabbt och kommer med bra lösningar. Vår remake av hemsidan blev större än vi först tänkt men arbetet kändes lätt eftersom vi väldigt snabbt talade samma språk. Både vi och våra medlemmar är väldigt nöjda med nya hemsidans struktur, funktion och utseende."

Så hur blev det?

Så här blev resultatet efter Tankbars insats med webbplatsen.