”Det skulle vara en tillfällig lösning”

1998 flyttade hon till Stockholm och började studera på Masters of Media. Nyexaminerad med IT-bubblan precis innan bristningsgränsen stod arbetsgivarna i kö för att anställa skolans elever. Linda fick beslutsångest och erbjöds en tillfällig tjänst på Tankbar för att hinna reflektera. Det var 17 år sedan och nu är hon delägare och ser till att Tankbar är lite utöver en vanlig arbetsplats. Det är tack vare Linda kontoret flyter så smidigt som möjligt. Hon håller bland annat koll på avtal, fakturor, löner och viktigast av allt att lagret av kaffebönor aldrig sinar. På fredagar ligger nybakat-doften som en tät slöja över kontoret.

Bakintresset har blivit en bisyssla i Café Salt. Här erbjuds fler ta del av Lindas mästerverk. På hennes blogg finns recept på det ena godare än det andra och instagramflödet fylls av läckra bakverk. En oslagbar favorit på fikabordet är nybakade bullar, men något chokladigt slinker gärna ner. Citron är en av de bästa ingredienserna i bakverk, eller cheesecake, tantiga småkakor är underbart och chokladbollar blir man aldrig för stor för. Det är inte så svårt att locka Linda att fika med andra ord.

På fritiden spelar Linda gärna tennis. Hon är även en fena på att laga mat och bjuder ofta nära och kära på middagar. En av de absolut bästa sysselsättningarna är att äta och dricka gott tillsammans med goda vänner. Även om det sociala umgänget alltid är viktigare än matupplevelsen. I det bästa av världar får hon båda. Favoritdrycken är champagne och tillsammans med ytterligare 10 damer har hon en champagneklubb. De båda sönerna spelar fotboll vilket innebär att hon är en engagerad fotbollsmorsa. Att läsa bloggar och glossy magazines är den ultimata avkopplingen.

Mest välspenderade pengar är konsertbiljetter. Den där känslan av basen som går genom marken upp i kroppen och gör att man känner varenda hjärtslag, eller att vara del i ett publikhav där alla sjunger och låter mobilerna lysa som en pulserande stjärnhimmel – det ger livet ytterligare en dimension. Bästa konsertminnet hittills: U2 Elevation tour på Globen i juli 2001.

Den perfekta semesterresan är att kombinera storstad, shopping och goda drinkar med skidåkning. Förra årets sportlovsresa till Barcelona och Andorra erbjöd exakt det. I februari bär det av till favoritstaden New York. Till hösten tar hon med champagneklubben och åker till just Champagne. Men inget slår svensk sommar när den är som bäst. Det blir ingen riktig sommar utan Bohus Malmön, där lockar vänner, krabbfiske och Sveriges vackraste klippor.

Linda tycker att det är extra roligt att Tankbar jobbar med så många restauranger och konferensanläggningar – eftersom just mat och upplevelser ligger henne varmt om hjärtat. Målet är att personligen beta av så många som möjligt. Senaste middagen intogs på Mr Voon. Till sin födelsedag överraskades hon med en övernattning på Stockholms champagneslott – Ulvsunda. Det är viktigt att ha personlig erfarenhet av våra kunders erbjudanden, och vi har många som bara måste undersökas!