”Det var lite så jag snubblade in på SEO”


En rolig men väldigt föränderlig bransch som innebar många tillfälliga projektanställningar och runtflyttande till diverse olika städer och länder. Bland annat så bodde Mattias i England under en period.

Samtidigt som han studerade drev han enskild firma och sålde speltekniken han skapade. Men försäljningen gick till en början trögt så Mattias började söka runt på hur han skulle nå fler kunder. Han beskriver det han hittade såhär ”det var lite så jag snubblade in på SEO”. Mattias läste på om SEO, fastnade allt mer och släppte speltekniken.

För lite mer än två år sedan arbetade Mattias sin första dag på Tankbar. Hos oss har Mattias rollen som SEM-specialist, vilket även kan förklaras som att han arbetar med allt som har med onlinemarknadsföring att göra. Bland annat så bygger han strategier, tar fram marknadsundersökningar, sökvolymer, optimerar och håller i workshops.

Det finns väldigt få garantier inom SEO, det handlar snarare om att testa huruvida olika teorier fungerar eller inte. Det gör att det finns en uppsjö av information kring ämnet och på grund av konkurrensen även en del information som är falsk. För att undvika sådan information är Mattias med i ett flertal forum, där stora entreprenörer testar olika tekniker och delar med sig av vad de kommer fram till.

Eftersom informationen som finns kring ämnet är så omfattande tycker Mattias det är roligt att dela med sig av det han vet fungerar inom ämnet till oss kollegor och våra kunder. Han tycker att varje sajt borde SEO-anpassas eftersom ”det gör ju bara webben lite bättre”.

På kontoret är han den som staplar kaffekoppar på hög och sitter inte utan kaffe i sin kopp några längre stunder. På fredagarna blir han som gladast när Linda har bakat semmelwraps och för att kunna fokusera behöver Mattias ha lurarna i öronen. Till lunch hämtar han helst sushi.

När han inte är på kontoret så plöjer han igenom serie efter serie, som helst har han flera igång samtidigt. På sin lediga tid läser han även mycket böcker och experimenterar en del inom SEO. Under studenttiden blev Mattias väldigt vass på att variera hur man kan tillaga nudlar och har idag nudelsoppa som sin paradrätt.