”Det verkar vara ett skönt gäng!”

Under uppväxten inspirerades Jonas mycket av sin storebror som hade ett intresse för programmering. I början var det mest ploj, men han fastnade snabbt och ville utvecklas ännu mer. Trots hans brinnande intresse för programmering sökte han in till Restaurangskolan i Nyköping, men märkte snabbt efter gymnasiet att kockyrket inte riktigt var hans grej.
 
Han hittade vår sajt och tänkte ”det verkar vara ett skönt gäng”. Han skickade iväg en spontanansökan och i februari 2013 jobbade han sin första arbetsdag. Hos oss är Jonas engagerad i dotterbolaget Mediascreen, vars system han är med och utvecklar. För Mediascreen agerar han support till kunderna, installerar och konfigurerar mediaspelarna och ser till att de skickas iväg till kunderna.
 
Jonas är även en stor resurs i de flesta projekten, med mycket fokus på back-end och Javascript. Han tycker att Javascript är bland det roligaste att jobba med, mycket för att han då får förbättra användarvänligheten.
 
En dag på jobbet varierar det mellan svensk hiphop och EDM i Jonas lurar och i matlådan föredrar han att ha pasta (gott att värma och går snabbt). Efter måltiden ägnar han sig gärna åt lunchgaming tillsammans med några av kollegorna, där de spelar Counter-Strike. På fredagarna blir han som allra gladast om Linda har Daim som ingrediens i fredagsfikat.
 
Efter jobbet sticker han ner till gymmet och bränner av ett styrkepass. Mycket av sin lediga tid spenderas med vännerna och dataspel. Han hinner även med att träna ett flicklag i fotboll tillsammans med kollegan Goran.
 
På semestern tar Jonas dagarna som de kommer och ibland åker han iväg på kortare resor runt om i Sverige med vännerna. En längre resa som Jonas minns och har mycket att berätta om är hans och brorsans USA-resa förra året. Jonas var till sin besvikelse för ung för att få hyra sportbil, det och mycket mer får honom att vilja återvända.
 
När Jonas ser tillbaka på sina hittills fyra år hos oss så minns han bland annat en resa till Amsterdam för en mässa i Digital Signage och en hel drös trevliga After Works. Under AW:sen har Jonas ölintresse växt och favoriten Heineken har bytts ut till Punk IPA. När det här skrivs längtar han tills uteserveringarna öppnar och han kan avnjuta några goda öl i trevligt sällskap.