Efter tolv års saknad gör Nokia 3310 comeback!

2000 lanserades den första versionen av 3310:orna. Då med en monokrom skärm som kunde visa 5 linjer, en batteritid på 260 timmar standby och upp till 2,5 timmar i samtal, inga anslutningar och ingen kamera. Fem år senare slutade den produceras.

Den nya Nokia 3310 påminner en del om den gamla klassikern men det är också en hel del som skiljer dem åt. Dels designmässigt, den kommer gå att få i fyra olika färger och är både tunnare, smalare och lättare än tidigare.

Men även tekniskt, den nya mobilen har ett anslutningar som mikro-usb och 3,5-millimetersjack, färgskärm på 320×420 pixlar och en 2 megapixel kamera. För att inte tala om batteritiden som är hela en månad (!) i standby och 22 timmars samtalstid. 

Förutom att det klassiska spelet ”Snake” redan finns installerat vid köp, om än i en lite modernare version, så kan du inte ladda ner några appar på den nya 3310:an. Dock går det att googla på den, någon mer avancerad surfning är så rekommenderas inte då den enda navigeringen är styrplattan.

Så vad ska vi då ha denna nya 3310:a till om den inte konkurrerar ut våra smartphones? Några nämner att den kanske kommer fungera som en detox-mobil, en mobil du tar till när du vill avskärma dig från allt vad sociala medier heter, men ändå vara kontaktbar över samtal och sms. Andra ser att telefonen kan komma till användning till utlandsresor eller långa utflykter utan tillgång till laddare.

Den nya Nokian 3310 börjar säljas i Sverige innan sommaren och kommer kosta någonstans kring femhundralappen.