Linda ansvarar för företagets finanser
Linda Saltskog
29 januari 2020

Ett vykort frĂ„n Vemdalen đŸ‚â›·â˜ƒïž

Vemdalen 2020. SÄ var det dags för den Ärliga resan till Vemdalen. Andra Äret i rad och dÄ Àr det sÄ klart en tradition. Vi var 10 stycken som kunde lÀmna familjen hemma och gÄ all in tankbar-mood. 

Philip rattade det ena gĂ€nget …

och Goran det andra.

Som vanligt Àr vi effektiva och konfererar i bilen upp. Vi hade fÄtt uppdrag frÄn vÄr varumÀrkesspecialist om nya uppgifter att tugga vidare pÄ. 

I Tönnebro strĂ„lade vi samman med vĂ„r kollega, Peter Liliegren – kapten pĂ„ Mediascreen. Det blev en klassisk vĂ€rdshus-lunch och sedan jagade vi vidare mot slutdestinationen.

VÀl framme sÄg backarna oerhört inbjudande ut.

Dags att packa ur de överfyllda bilarna och Äka och handla och hyra utrustning för de som behövde.

Torsdagens middag ansvarade Peter, Åsa, Christian, Thomas och Linda för. Det hĂ€r gĂ€nget tĂ€nkte lite utanför boxen och körde pĂ„ italienskt. Det blev charkisar, plock och bubbel till förrĂ€tt. Pasta frutti di mare till varmrĂ€tt och som avslut en tiramisu. Den dĂ€r efterrĂ€tten var det flera som opponerade sig mot, men lag svart Ă€r som vĂ€lförberedda TV-kockar och hade preppat lite. Det uppskattades dock inte av de tĂ€vlingsinriktade i lag gul …

Ser ju sjukt kul ut 🙂

Fredagsmorgon och utsikt frÄn stugan.

Dags att göra backarna osĂ€kra. Åsa börjar med en underberg, som hon kanske inte tyckte var jĂ€ttegod.

Thomas dÀremot Àlskar det och anser att alla riktiga skiddagar börjar med en liten hutt.

Solen strÄlade och alla var pÄ gott humör.

 

Fikadags.

Lunch i toppstugan.

Men ingen skidresa utan skador tydligen och tyvĂ€rr var det vĂ„r kĂ€ra Peter som gjorde sig illa denna gĂ„ng. Återigen fick vi prova pĂ„ lĂ€karteamet nere vid torget. Det blev ordinerad vila för Peter. Vi andra kĂ€mpade pĂ„ i backen och en kortis pĂ„ after skin.

Gruppens ladies tog en liten avstickare till Storhogna högfjÀllshotell och spa. SÄ fint dÀr! Kan vi verkligen rekommendera. Det blev varsin stenmassage med varma lavastenar.

Solen gick ner över fjÀllet och pÀrlemormoln uppenbarade sig.

SolnedgÄng frÄn stugfönstret.

Dags för fredagsmiddag. DÄ var det Alex, Alexander, Asken, Goran och Philip som stod för en riktig lyxmÄltid.

De teamade upp sig i lagklÀder.

Lag svart kunde chilla och bara peka pÄ strumporna.

Till förrÀtt serverades en rÄraka med ett romberg som en fjÀlltopp.

Goran vevade ihop den oerhört omtalade renskavsgrytan frĂ„n förra Ă„ret – och den var vĂ€rd att ta i repris Ă€ven om det andra laget hĂ„nade om den kreativa höjden. Det blev omöjligt att hitta en vinnare bland vĂ„ra matlag. BĂ„da lagen överlevererade. GuldstjĂ€rna.

Delad glÀdje Àr dubbel glÀdje som vi brukar sÀga och Thomas delade med sig av hÄrsvallet.

Lördag och Vemdalen bjöd pÄ mulet vÀder men perfekt temperatur och minimalt med blÄst.

NÄgon var tvungen att avvika redan pÄ förmiddagen för att vÀrma upp benen i bastun. Vi andra sa att dÀr tappade vi en till. Men döm av vÄr förvÄning dÄ personen dök upp lagom till lunch och sedan hÀngde pÄ i backen och i afterski:n och tog en mörkerkörning lÄngt efter att liftarna stannat. Eftersom benen var stumma smörjde hen in sig med tigerbalsam och lÄt oss sÀga att det lÄg en doftridÄ i hens bakspÄr.

Vissa trygghetsnarkomaner gjorde sorti frÄn afterskin strax innan kl 16 för att hinna ta sista liften och transportera sig till stugan. Men det Äket var ÀndÄ ljuvligt. Snö som sakta singlade ner. Den dÀr tystnaden som bara uppenbarar sig i fjÀllen nÀr snön ligger tÀt. Och upplysta backar pÄ andra sidan. Riktig vinter Àr vackert!

Det andra gĂ€nget stĂ€ngde, föga förvĂ„nande, afterskin och lyckades köra pĂ„ kĂ€nn ner till HögfjĂ€llshotellet dĂ€r ölsortimentet skulle fĂ„ sig en omgĂ„ng. Efter det blev det hĂ€mtpizza och maratonbastu i stugan. Ett tappert gĂ€ng gav sig ut pĂ„ byn i jakt pĂ„ ös och brydde sig inte det minsta om landningen. Men heder till nattsuddarna – de var uppe i god tid pĂ„ söndagmorgon och sĂ€llan har en stuga packats ihop sĂ„ fort.

Det var ett ganska slitet men glatt gÀng som samlade ihop sig efter tre dagars intensivt umgÀnge och fjÀlluft. Lunchen intogs Äterigen pÄ klassisk mark i Tönnebro och sedan raka vÀgen hem till kontoret. 

Tack kompisar och kollegor för en otroligt rolig resa! Det var bjussigt frÄn början till slut.
Stort tack till Tankbar och Philip för en generös konferens! Det Ă€r sĂ„dant hĂ€r som bygger relationer utöver det vanliga ❀


Linda Saltskog, linda.saltskog@tankbar.com
CFO & Content- & Social Media Manager