Fisketävling är avgjord!

Först sjösattes ”Mamma-skeppet” som mot alla odds både flöt och startade snällt.

Den officiella fisketävlingen startade först på lördagen, men vi kunde inte hålla oss på fredag kväll. Sjön såg allt för inbjudande ut. Eric drog den första gäddan. En fin madam på uppskattningsvis runt 4 kilo. Därefter drog Mange och Kalle också varsin gädda. Philip var värst och drog tre. Vi summerade provfisket med 6 gäddor efter cirka 2 timmar. Det verkade lovande inför morgondagen!

På kvällen bjöds det på fint väder, helgrillad oxfilé, pilser och Sverige slog Norge i Hockey VM med 3-1. Fredagsmys på hög nivå – vilken kväll!

Strax efter klockan 08:00 på lördagen drog den officiella fisketävlingen igång! Allt såg mycket lovande ut och enligt den nyinförskaffade appen ”Fishing Calendar” var fisket på topp (5 av 5 och 100% fishing efficiency). Vi nötte i ett par timmar innan Philip drog första gäddan. Återigen på Jerkbait ”skitmörten” som visat sig fungera bra kvällen innan. Sedan hände … ingenting! Helt dött och inte ett hugg. Vi bestämde oss för att ta lunch och fortsätta efter kl 12:00 (då fiskeappen visade en peak).

Efter ett par korvar, en pilser och kaffe var humöret på topp igen – nu kör vi! Det gick nästan overkligt trögt … men plötsligt såg Eric en gädda som följde efter en djupgående Jigg. Aha, det är på djupet dom står! Nu jävlar blev det fart i draglådorna och det byttes drag frenetiskt. Det tog inte många minuter innan det small på. Philip tog sin andra gädda för dagen, en fisk på cirka 2 kilo. Precis efter fick Kalle napp. En fin gädda på cirka 3 kilo som svalt hela wobblern – nu är dom på hugget igen tänkte vi! Sedan hände … ingenting. Klockan passerade 14:00 och några hade lovat bort sig på andra aktiviteter på em, så vi avslutade dagen.

Vi summerar tävlingen med:
Första fisk = Philip
Största fisk = Kalle
Flest fiskar = Philip

Inget superfiske m.a.o men vi hade tur med vädret och hade det trevligt! Nya tag till hösten!

Fler bilder finns på: https://www.facebook.com/tankbar