Hetast inom digital signage just nu – ISE-mässan slog rekord

Världens största mässa för digital signage slog rekord i år. ISE, som arrangerades i Amsterdam i veckan, imponerade på Tankbars vd Philip Saltskog. – Det är alltid kul att komma utanför kontoret på lite teknikspaning. Vi hade bokade möten med bland annat Samsung som visade deras nyheter. Vissa var så hemliga att det var för “invited only” som fick se tillsammans med en Samsung-representant. I år var Samsungs “monter” på hela tre våningar, säger han.

På Integrated Systems Europe (ISE) i Amsterdam möts installationsbranschen, tillverkare, importörer och andra företagare för att utforska det senaste inom ljud och bild. Tankbars vd Philip Saltskog, som även driver bolaget Mediascreen, har varit på mässan sex gånger. I år spanade han in 15 mässhallar fyllda med teknik.

– Det känns som att man går runt inuti ett flipperspel. Det är mycket fokus på stora LED-skärmar där DOT-pitchen blir mindre och mindre för varje år. Nu är upplösningen så hög på dessa LED-paneler att man nästan inte ser någon skillnad mot en traditionell skärm. Annars är det mycket 8K på vanliga skärmar som gäller. 3D och hologram tog också större plats på mässan i år och kvaliteten börjar bli riktigt bra, säger Philip.

Mässan hade 1300 utställare och 80 000 besökare tog del av den senaste tekniken.

Samsungs LED-panel imponerade. Den var extremt högupplöst och sjukt stor, beskriver Saltskog.

Han fortsätter:

– Mässans höjdpunkt var LG:s OLED-panel som rullade (!) ihop sig i sin mediamöbel, säger han.

När det gäller digital signage, erbjuder Mediascreen (som är ett dotterbolag till Tankbar) ett totaltkoncept för digital skyltning. Mer information finns här: mediascreen.nu.