”Kunde inte tro att jag skulle trivas så väldigt bra som jag gör”

Något år efter studenten började hon på en tre år lång högskoleutbildning i Grafisk Design och kom för första gången i kontakt med programmering. Efter examen började hon arbeta som webbdesigner på Malta. Ett varmt och händelserikt år senare, flyttade hon hem till Nyköping igen och började leta efter ett nytt jobb. Hon skickade iväg en spontanansökan till oss och i slutet på juni 2016 arbetade hon sin första dag.

Hos oss har hon en lite utav en allt-i-allo-roll. Allra mest sitter hon med sociala medier i form av kanalerna Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest och nyhetsbrev för våra kunder men även för både Tankbar och Coffice By Tankbar. Hon tar även fram texter till våra kunders sajter och gör en del layoutjobb, så som inbjudningskort och informationsblad.

Karin trivs väldigt bra på jobbet. Bland annat tack vare hennes roll som hon fått vara med och utformat själv. Hon gillar att arbetsuppgifterna hon har kräver olika mycket kreativitet, vilket är bra de dagarna då fantasin tryter. Hon trivs även på jobbet tack vare sina kollegor. Efter att vara van vid att jobba främst med tjejer så beskriver hon själv det såhär ”kunde inte tro att jag skulle trivas så väldigt bra som jag gör”.

Efter jobbet och på helgerna tycker hon om att träna, antingen genom en promenad eller om vädret tillåter så tar hon en löprunda. Hon tycker även om att träffa sina vänner och äta tillsammans eller gå ut och ta något gott att dricka. Utöver det spenderar hon mycket tid med sin familj och speciellt hennes brorsdöttrar.

Den appen som hon använder överlägset mest på sin mobil är ”Anteckningar”. ”Jag skriver ner allt jag måste komma ihåg där, allt från vilka mått någon vägg i min lägenhet har, innehållet till ett grattiskort (man har ju bara en chans), saker jag behöver handla till saker jag måste göra.”

Under året ser hon fram emot att få mer ordning i sin nya lägenhet och diverse födelsedagsfester (2017 är ju året då 92:orna fyller 25).