”Kunskapen som finns på Tankbar inspirerar mig”

Som projektarbete kombinerade han nytta med ett av sina största intressen – innebandy, och tog fram designen till den första versionen av onyxinnebandy.se, som senare blev uppmärksammad nationellt i innebandykretsar. Efter plugget flyttade han hem till Nyköping igen och började arbeta på en mindre reklam- och webbyrå i stan. Där fick han arbeta med webbproduktion, trycksaksproduktion, grafiska identiteter, tidningsproduktion, event m.m. Utöver det fick han med sig värdefull kännedom om vad det innebär att driva ett företag.

Hösten 2014 hade Alex precis varit pappaledig med familjens första barn, kände att det var dags för något nytt och sökte sig till oss. När Alex började arbeta hos oss blåste det Open-Source vindar över branschen, vilket var väldigt passande eftersom Alex arbetat med WordPress sedan 2009. Hos oss arbetar han som designer och strateg och har sina främsta uppgifter i idé, koncept och att ta fram design med användarupplevelse och konvertering i fokus. E-handel driver Alex framåt och samarbeten med kunder som har en bra produkt eller tjänst. Han har lätt att gå All-in i projekt där kundrelationen är prestigelös och viljan att utvecklas tillsammans finns med i alla diskussioner.

I Alex lurar en dag på jobbet är det väldigt blandad musik, olika typer av pop houseinspirerad, svensk och elektronisk. Ibland står även Lars Winnerbäck eller Kent för underhållningen. Som mest entusiastisk blir han när Linda bakat kardemummabullar, saltiga chokladiga kakor med nutellagömma eller Semmelwraps. Alex är ingen stor kaffedrickare, men serveras det fredagsfika tar han sig en kopp.

Som tidigare nämnts har Alex ett intresse för innebandy och följer Onyx i allsvenskan under hösten och vintern. På den varma och ljusare delen av året upptar golf en stor del tid. Alex arrangerar egna golftävlingar bland kompisgänget och varje år blir det minst en golfresa runt om i Europa. Han är en inbiten TV-serie nörd och gillar att diskutera serier på kontoret. Mest tid lägger Alex på att fixa med familjens hus, piffa i trädgården och umgås med familjen. Att under helgerna och semestern göra utflykter tillsammans med dem till gamla och nya guldkorn tillhör favoritsysslorna.