”Minns när vi sprang runt i Bumperballs under sommaren”

Efter en periods resande från Nyköping upp till den lilla spelstudion i Stockholm som Rasmus arbetade på tidigare, tröttnade han på pendlandet och hörde av sig till oss. Sedan april i år arbetar han som full-stackutvecklare på Tankbar.

Rasmus, som från början kommer från Torsås, börjar dagen med att titta sin mail för att se om någon kund hört av sig när han inte varit på kontoret. Efter det skriver han mestadels kod, både sådan kod som kunderna ser och inte ser. Från och till varvas även arbetsdagen med diverse kundmöten. Allra roligast tycker han det är när han får arbeta med Single Page Appar (SPA) som är byggda i React.

På Tankbar trivs han tack vare kollegorna och närheten till hela Nyköping. Hade han fått välja musik i högtalarna på kontoret hade favoritlåten ”Kids” med OneRepublic spelats på repeat. Han är en riktig sucker för rejält kletiga kanelbullar, kladdkaka och allt med Daim i, men till det vill han inte ha kaffe som han enligt sig själv inte går hand i hand med. Till lunch föredrar han en stor burgare från ät eller en kebabtallrik från Kebab House.

Om han skulle tvingas bara äta en sak för resten av livet hade det varit hans sambos fantastiskt goda Flygande Jakob. Vad han helst svalkar strupen med beror på årstid, på sommaren en kall, ljus lager medan han på vinterhalvåret föredrar en tyngre trappistöl. Tidigare i år blev Rasmus pappa till en liten grabb, så när han inte befinner sig på kontoret tar han hand om sin familj och sitt hem. När det finns lite tid över spelar han eller läser på om ny teknik.

Han föredrar lite lugnare solsemestrar, gärna innehållande vila och fiske. Han minns en resa bland Thailands öar som en häftig upplevelse, har härnäst siktet inställt på Prag och sedan Bahamas om några år. Närmast ser han fram emot att färga sitt skägg vitt och leka tomte för grabben under jul. Rasmus väntar sig en succé, oavsett hur mycket grabben som inte fyllt ett år än, kommer förstå!