Nu kan du hålla isär kollegorna och dina ”vanliga vänner” på Facebook

Vill du separera jobbet från privatlivet, men ändå hålla alla diskussioner på Facebook? Nu går det. Facebooks har lanserat en ny grupptyp: ”Work Groups”.

Den nya grupptypen är skapad för att kollegor ska kunna ha kontakt med varandra via Facebook, utan att blanda ihop det med privata konversationer. De som är med i en grupp för arbete kan skicka meddelanden till varandra utan att vara vänner på Facebook.

Förändringen är, av allt att döma, ett sätt för den dominerande aktören att stärka säkerheten för användarna. Den information du får om kollegorna i en jobbgrupp är enbart arbetsrelaterad: Titel, arbetsgivare och ort.

Du som är administratör för en grupp kan gå in i gruppinställningarna och enkelt ändra grupptypen till ”Jobb”, antingen via desktop eller mobilen. Det går lika snabbt att byta grupptyp igen – om ni skulle ändra er.

Om en medlem i gruppen vill stänga av meddelandefunktionen, kan de göra det själva via menyn i gruppen.

Skulle det inte fungera på din grupp i dag, så håll ut. ”We will continue to gradually make this experience available to more Facebook Groups in the coming months”, säger Facebook själva.

______________________________________________________________________________

Har du funderingar kring Facebooks grupper eller något annat rörande sociala medier? Kontakta mig gärna. Du når mig på janna.holmqvist@tankbar.com eller 0793-41 78 20.