Nya GDPR-funktioner i WordPress och WooCommerce

Exportera personuppgifter

De nya funktionerna kommer göra det möjligt att exportera personuppgifter till både en e-mailadress och HTML-fil. Den exporterade filen kommer innehålla följande data: kundadress/kontoinformation, beställningar som är kopplade till den angivna e-emailadressen, behörigheter och loggar som är associerade med den givna e-mailadressen.

För att vara säkra på att förfrågningarna görs av en person som har rätt att begära ut dessa uppgifter inkluderas det en förfrågningstabell och ett beräftelsemail för att verifiera begäran i admin-panelen.

Det går även att manuellt hämta ut och ladda ner dessa filer av de som är admin för sidan. Uppgifterna är samlade i en zippad HTML-fil.

Radera personuppgifter

Lika enkelt som att exportera personuppgifterna är det att radera dem. Samma upplägg för att verifiera används som vid exporteringen.

För e-handelskunder går det att anonymisera ordrar, vilket gör om ordrarna till gästordnar. Det kommer göra att orderhistoriken fortfarande finns kvar medan personuppgifterna som är kopplade till ordrarna är anonyma.

Inställningar för ordrar

För att minska mängden personuppgifter kommer det finnas inställningar kring hur länge data som inte längre behövs för orderbehandling ska behållas. Dessa inställningar hittas under ”WooCommerce > Settings > Accounts and privacy”.

Inställningar går att göras för misslyckade, väntande, avbeställda och slutförda ordrar och inaktiva konton.

 

Sekretesspolicysida

I senaste uppdateringen av WordPress blir du ombedd att ställa in din integritetspolicysida.

 

Ändring av loggfiler

WooCommerce har tittat över användningen av loggarna och tagit bort onödig personlig information. Loggarna kommer nu att roteras dagligen och tas bort efter 30 dagar som standard.