Tankbar 20 Years

 

Tanking Internet since 1996

Tankbar startade verksamheten redan 1996. Det gör oss till Sveriges förmodligen första Webbyrå. Samma år startade även Icon Medialab och Spray.

På den tiden var vi pionjärer. Det fanns ingen fiber eller webbhotell att tillgå. Vi fick istället skaffa oss egna webbservrar och fick Nyköpings första fasta lina. Någon form av ISDN-hybridlösning på 128 kbit/s. Denna utökades sedan till 256, 512 till 1 Mbit/s. Hastigheter man inte tycker är så imponerande i dag.

Vi har tillsammans med många kunder tagit de första trevande stegen på internet. Vi har till exempel hjälpt Biltema, Expert, Nintendo och Svenska Möten med sina allra första webbplatser. Eller hemsidor som man sa då.

Det har varit en sjukt spännande resa under de senaste 20 åren. Vi har fått vara med om både IT-bubblor och Dotcom-krascher. Vi har fått betatesta betallösningar innan dom ens fanns. Vi har gjort integrationer mot affärssystem som inte haft några APIer. Vi har byggt vårt egna CMS, TB-Server (R.I.P), för det inte fanns några andra. Vi byggde vår egen radiokanal med MP3or för det inte fanns några streamingtjänster … the list goes on.

Som arbetsplats har Tankbar, för de allra flesta, varit mer än bara en arbetsplats. Några av oss har varit med sedan 1996, 1997, 1999 och 2000. Många är kvar och många trivs väldigt bra. Internt så kallar vi våra medarbetare för Tankbarn. Det finns en lekfullhet och vi är lite crazy. Som barn är :)

Vi har under åren haft ett eget rockband (Wild Ting) och druckit hejdlöst mycket öl då vi hade egen bar och riktig ölpump på Tingshuset. Vi har kört årliga fisketävlingar, utmanat varandra i både gokart, golf och skidåkning. Vi har hunnit med några resor också. Bland annat till Frankrike, Italien, England och Holland. 

Det har varit en fantastisk resa!

För oss är webb och digital marknadsföring en passion. Så var det när vi startade 1996, och så är det än i dag.

Tankbar är ingenting utan våra medarbetare. Ni är, och har varit, helt ovärderliga!

Och till våra kunder: Vi älskar er! ;) Nu ser vi fram emot nästa 20 år!

May the Force be with us!