Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Stirra dig inte blind på att det skickas massor av nyhetsbrev. Med rätt strategi, rätt innehåll och rätt design når ditt företags nyhetsbrev fram genom bruset och ökar kundskaran utan att ni drar på er stora kostnader.

Nyhetsbrev och e-postutskick är digital marknadsföring när den är som bäst. Ni väljer vilka ni vill nå ut till och slipper onödiga distributionskostnader. Tack vare statistik på detaljnivå ser ni vem som öppnat och vem som läst vad. Ni upptäcker mönster och blir mer träffsäkra och effektiva för varje utskick.

För att lyckas ännu bättre kan ni tänka extra på:

• Ämnesrubriken: En inbjudande ämnesrubrik kan öka öppningsfrekvensen med flera procent. Testa olika alternativ och analysera statistiken.

• Håll er till ett ämne: Låt nyhetsbrevet kretsa kring ett ämne eller ett erbjudande. Skicka hellre ut flera nyhetsbrev med lagom intervall än ett nyhetsbrev som spretar åt alla håll. 

• Dela med er och var generösa: Genom nyhetsbrevet kan ni bygga en relation med de som läser. Många gånger är det betydligt mer effektivt att dela med sig av insidertips än att ”hårdsälja”. Ni vinner i längden på att vara givmilda och det finns lysande exempel på nyhetsbrev som läsarna längtar efter att ta emot.

Och så några tekniska tips:

• Undvik onödiga krusiduller: Välj en formatering som funkar fint i alla e-postprogram.

• Typsnittskollen: Säkerställ att ni har ett webbvänligt typsnitt. Klassikerna är Arial och Verdana men ni kan också till exempel välja Georgia, Times New Roman, Impact eller Courier New.

• Bildkollen: Dubbelkolla så att budskapet når fram och att nyhetsbrevet fyller sitt syfte även om mottagaren inte laddar ner bilderna.

• Testkör: Glöm inte att testköra innan det är dags att skicka på riktigt. Detta gäller även om ni använder ett etablerat verktyg för nyhetsbrev och en färdig mall. Glöm inte heller att kolla att allt ser schysst ut i mobila enheter.

Professionell hjälp kan betyda mycket
Vi på Tankbar kan ta fram ett effektivt nyhetsbrev som följer ditt företags grafiska profil. Detta gäller oavsett om ni ska skicka regelbundna nyhetsbrev eller göra enstaka kampanjer med e-postutskick. Vi har goda kunskaper om det som beskrivs ovan, plus lite mer smått och gått som gör att ert nyhetsbrev får större genomslag. Välkommen att kontakta oss.