Sociala-medier

Sociala medier

Det finns många fördelar med att vara aktiv på sociala medier. Du och ditt företag exponerar ert varumärke inför en större publik, får fler ingångar till er webbplats och bättre förutsättningar för sökmotoroptimering (SEO).

Konsten är att välja rätt mix av sociala medier och veta var man ska lägga mest krut. Till en början gäller det att registrera sina konton och lägga upp baspresentationer som sedan kan förfinas.

Säkra ert varumärke innan någon annan gör det
Första steget är att säkra sitt varumärke i de mest betydelsefulla sociala medierna, till exempel Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, YouTube, Instagram, Pinterest, Flickr och Vimeo. Ni förhindrar andra att publicera olämplig information i ert företags namn och höjer rankingen i sökmotorer som Google.

”Säkra varumärket” är en av Tankbars mest populära tjänster. När vi tar fram nya webbplatser så säkrar vi ofta varumärket som en viktig avslutning av projektet. Vi kan också fördjupa oss i de sociala medier där det är mest effektivt att samverka med era målgrupper. Ni kan få mer slagkraftiga presentationer och en genomtänkt strategi för bland annat följande sociala medier.

Google+
Medverkan i Google+ gör dig och ditt företag lättare att hitta i Googlesökningar. Lägg till Google Företagsfoto så kan ni visa upp bilder av era lokaler direkt i sökmotorns resultatlista. Ett smart sätt att göra större intryck på potentiella kunder.

Företagspresentationen i Google+ är kostnadsfri och lätt att lägga upp. Men för att bli bäst i klassen och låta presentationen generera maximalt med affärer så gäller samma sak som med andra sociala medier: Det kan vara bra med specialisthjälp. Tankbar bygger en genomtänkt presentation med avstamp i er grafiska profil. Ni drar fler blickar till er och uppnår en starkare digital närvaro.

LinkedIn
Det har skrivits böcker, även på svenska, om hur LinkedIn bäst används för att bygga nätverk, söka jobb och öka försäljningen. Är ert huvudfokus att nå ut och sälja till andra företag (B2B) så är LinkedIn ett absolut måste. Så hur ska man uppträda i detta sociala medium? Några tips:

• Tänk noga igenom vad ni vill uppnå. Efter analysen nischar ni era sidor.

• Var aktiva användare. Av de över en miljon svenskar som har LinkedIn är det många som loggar in ofta utan att skriva inlägg. ”Mediebruset” är litet och ni når smidigt fram till era kontakter.

• Lägg mycket krut på era personliga profiler. De säljer er och ert företags produkter och tjänster. Var konkret i beskrivningar utan att bli långrandiga.

• LinkedIn väger tungt i sökmotorerna. Inkludera de begrepp ni vill bli hittade på i era presentationer.

Bygg LinkedIn-presentationerna själva eller låt oss på Tankbar vara med och hitta ert koncept för LinkedIn. Vi stärker ert varumärke genom trovärdiga och effektiva presentationer.

Instagram
Med Instagram delar ni med er av bilder och filmer. Ni kan vara mer lekfulla och underhållande än i vissa andra sociala medier, till exempel LinkedIn. Ett perfekt sätt att visa en mer offensiv och engagerad bild av företaget och bygga en djupare relation med kunderna.

Instagram är särskilt lämpligt om ni vill nå ut till privatpersoner. Några tips innan ni drar igång på allvar:

• Överraska och fokusera på vad som är roligt: Era målgrupper är förmodligen mer intresserade av humor och tips än renodlade säljbudskap.  

• Hashtagga (#): Märk bilder och filmer med hashtaggar så att de enklare kan hittas i sökningar. Undersök vilka hashtaggar som är mest populära och har störst potential att driva trafik.

• Call to action: Hur vill ni att era följare ska agera? Uppmana och uppmuntra till nästa steg, som till exempel kan vara ett besök på er webbplats.

Ni kan prova på egen hand men ni kan också anlita en webbyrå med specialistkunnande inom sociala medier. Vi på Tankbar hjälper er med ett koncept för Instagram. Välkommen att kontakta oss.