Puttävling, Sangria och mat i mängder

I onsdags hade vi sommaravslutning på Tankbar. Det vår festfixare Linda hade berättat för oss i förväg var att vi skulle åka iväg någonstans för att äta lunch, att vi vid lunchstället skulle utföra någon form av aktivitet där klädrekommendationen löd ”kanske inte det tightaste fodralet och högklackat” och att det under kvällen fanns ett bord bokat på en hemlig restaurang.

Vid lunchtid i onsdags packade vi in oss hela gänget i olika bilar. Destinationen var så hemlig att inte ens chaufförerna hade fått veta vart vi skulle. En lång stund verkade slutmålet vara Oxelösund, men plötsligt svängde vi av mot Ryssbergen och våra kunder Nyköpings Golfklubb. I deras restaurang fanns ett långbord reserverat för oss, där vi sedan åt en god lunch. Under lunchen spekulerades det friskt om vad för typ av golf vi skulle spela som aktivitet. Var det fotbollsgolf som väntade? Eller skulle företagets egna golfpro Alex hålla i någon form av golfskola? Eller skulle vi slå på rangen? Eller skulle vi putta? Eller skulle vi gå en 18-håls runda?

Efter lunchen möttes vi upp av Alexandra Lennartsson, Club Pro på Nyköpings Golfklubb, som förklarade att hon skulle ha hand om oss de närmaste timmarna. På frågan om vilka som hade spelat tidigare kom vi fram till att något färre än hälften hade spelat tidigare, medan resten fick ses som nybörjare. Hon gav oss klubbor och visade oss ner till rangen, där vi radade upp oss längs kanten. Efter en stunds slagning konstaterade nybörjarna och även några av de mer rutinerade, att det började kännas i armar och axlar.

Vi bytte form av golfande till att utmana varandra i en puttävling istället. Alexandra satte upp en bana på 9-olika hål på putting green och vi delade upp oss i lika många par. Sedan bestämde vi att parets bästa resultat skulle räknas vid varje hål. Vid redovisningen av resultatet konstaterades det att två lag hade fått lika få slag och nu väntade särspel. Alexander började och slog i bollen på tre slag och efter det slog även undertecknad i bollen på tre slag – så till rond två var det lika. Christian slog då i bollen på två slag och för Philip gällde bara hole-in-one för vinst. Nerverna slog till för chefen, som till Christian och Alexanders stora glädje, även han slog in bollen på tre slag.

Vinnare i puttävlingen blev alltså Christian och Alexander! Killarna belönades med medaljer och givetvis också uppmärksammades det i våra Instagram Storys. Något som dagen efter skulle göra så de som tidigare muttrat lite över att de också borde ha dragit av 3-4 slag när de redovisade resultatet och ifall ärlighet verkligen varar längs – att dra en lättnadens suck! En före detta världsmästare i Bangolf såg nämligen Storyn och har nu utmanat Christian och Alexander i en puttävling! Vi återkommer med uppdateringar kring det.Efter det svettiga golfandet hade vi gjort oss förtjänta av en tre-fika för att sen avrunda besöket hos golfklubben med några timmars planering. Vi diskuterade och gick igenom nuvarande och kommande projekt. Efter det gick bilarna tillbaka till kontoret igen. På kontoret väntade bland annat kyld öl, kall Sangria och snacks. Här laddade vi upp någon timme innan det var dags att bege oss mot det bokade bordet.
Även här var destinationen okänd och när vi kom fram var det många som helt hade missat att restaurangen ens existerade. Den nya restaurangen var belägen i källaren på Qvarnen och öppnade för bara två veckor sen. Vi klev in i lokalerna som nu var omgjorda till en liten spansk oas och där inne väntade det ett långbord på oss.

Vi slog oss ner, fick Sangria upphällda i våra glas och strax därefter började maten komma in på löpande band. Det löpande bandet verkade inte ha något slut och de goda rätterna överträffade sig själva om och om igen. Under middagen hördes citat som ”Det känns verkligen som om man sitter i Spanien”. Mycket trevligt avslut på en lyckad sommaravslutning!


Karin Pettersson, karin.pettersson@tankbar.com
Social media manager