”Sen har det blivit någon sorts eskalering efter det”

Christians intresse för webb höll i sig och på gymnasiet läste han Teknik. Där ingick det webbutveckling, om än inte så avancerad. Några år senare började Christians sambo arbeta i en fotobutik. Då inledde Christian så smått ett intresse för fotografering och införskaffade sig en enklare kamera.

Ganska fort växte han ur den kameran och köpte därefter en lite mer avancerad. ”Sen har det blivit någon sorts eskalering efter det”, säger Christian när han förklarar vad som hände efter det. 2009 startade han enskild firma och året efter fotade han sitt första bröllop.

Han har appar på sin telefon, som många aldrig hört talas om, som exempelvis en som visar i vilken exakt riktning och när solen går ner/upp, hur stor chans det är för norrsken osv. Allt för att inte missa ett fotoögonblick.

Under barndomen spelade Christian Command & Conquer, över telefonmodemet, tillsammans med en av hans pappas kollegors söner – Alex Kappel. Killarna valde samma bransch när det var dags för yrkeslivet att ta vid. Alex började på Tankbar 2014 och när vi under hösten 2016 sökte en till webbdesigner kom Alex att tänka på sin gamla spelpolare som han fortfarande hade kontakt med tjugo år senare.

Han slog Christian en signal och några veckor senare arbetade Christian sin första dag på Tankbar. Hos oss designar och utvecklar han webbsidor, fotar och filmar åt våra kunder både nere i vår studio men också på plats hos dem.

Han trivs hos oss tack vare variationen i hans arbete, men även mycket tack vare stämningen på kontoret. I sina lurar lyssnar han främst på poddar, kaffet ska vara det vara mjölk i och minst en gång i veckan hämtar han sushi till lunch. Hans top3-fredagsfikor är Daimpaj med touch av citron, Chocolate chip cookie-kladdkaka och Blåbärskaka med kokos.

Efter kontorstid tycker han främst om att umgås med familjen och att fotografera. Utöver det brygger han och ett gäng vänner sin egen öl, just nu har de en veteöl på gång med smak av enbär och citronskal. Han tycker mer om sommaren än vintern och ser därför fram emot när värmen kommer tillbaka. Under semestern hoppas han på många sköna dagar i sommarstugan utanför Norrköping.