Sitefinity och SEO (sökmotoroptimering)

Att välja content management system är ett stort beslut. En viktig fråga är hur systemet är hanterar sökmotoroptimering (SEO). Sitefinity CMS är ett kraftfullt content management system av flera skäl, framför allt ur SEO-perspektiv och för företag med höga krav på sökmotoroptimering. 

Styr dina webbadresser

Anpassningsbara webbadresser: Sidornas adresser och mappar kan enkelt redigeras och döpas om för att matcha riktade, högpresterande sökord.

Användarvänliga webbadresser: Du kan skapa anpassade webbadresser (t ex dinsida.com/Kampanj) som är kortare, mer användarvänliga och som även är SEO-vänliga.

301 omdirigeringar: Sitefinity gör det enkelt att skapa en 301 redirect (permanent omdirigering) från en gammal URL till en ny webbadress. Detta säkerställer att Google kommer att fortsätta att följa dina länkar.

Viktiga SEO-funktioner

Hantera SEO-taggar: I ett överskådligt gränssnitt kan Sitefinityutvecklare eller SEO strateger mata in titeltaggar, meta beskrivningar, nyckelord och headertaggar. Det finns även en inbyggd stavningskontroll för att förenkla texthanteringen.

Sökord för bilder: I Sitefinity är det enkelt att lägga till och redigera ALT-taggar riktade till sökmotorer och webbläsare.

Beskrivande länktaggar: Korrekt konfigurerade länkar till egna och externa sidor är avgörande för att förbättra din sökmotor-rankning. Med Sitefinitys användarvänliga länkverktyg kan du enkelt lägga till och redigera länkar, både till din egen webbplats och för externa webbplatser

Korrekt html-kod: Sitefinity är optimerat enligt SEO-praxis vilket gör ditt jobb mycket enklare. Du som har erfarenhet av html har även möjlighet att lägga till din egen kod.

Blockera sidor från sökning: Vissa sidor vill du inte att sökmotorna ska indexera, sidor som inte har något värde för sökmotorer, till exempel sidor för formulärbekräftelser. I Sitefinity blockerar du sidor från att indexeras genom att markera en kryssruta.

Ur ett utvecklarperspektiv

Hantera sociala medier: Dagens sökmotoralgoritmer gillar att du delar värdefullt innehåll. Sitefinity ger dig möjlighet att publicera innehåll och integrera med sociala medier, detta förbättrar avsevärt din SEO. Publicera ditt innehåll till Facebook eller Twitter, eller hantera en blogg, allt från samma CMS.

Responsiv design: Sitefinity är ett av få CMS som med inbyggt stöd för responsiva webbplatser. Utforma din webbplats så att den anpassar sig till alla enheter och plattformar. Detta är bra för användarupplevelsen och för sökordsoptimeringen. Google förespråkar responsiv design och rekommenderar det eftersom en och samma adress används för för din webbplats (läs: ökad trafik till din webbplats = ökad trovärdighet till Google).

Sammanfattningsvis…

Det är viktigt att arbeta med en webbyrå som förstår SEO så att man redan från början designar webbplatsen utifrån ett SEO-perspektiv. Innehållet på dina sidor är avgörande för hur din webbplats rankas hos sökmotorerna. Uppdatera regelbundet din webbplats med värdefullt, aktuellt innehåll.