Tankbar besöker Digitalakademin Nyköping

Igår besökte vi Google Sverige och ALMI’s projekt Digitalakademin som turnerar runt i Sverige.

Cirka 100 personer dök upp på Culturum i Nyköping för en första introduktion.

Tanken med Digitalakademin är att dela med sig av kunskap kring Google, deras tjänster och digitalisering i allmänhet under fyra kurser och tillfällen.

Det som var extra kul under gårdagens kickoff var att vår e-handelskund Kila Möbler var inbjudna att prata om deras digitala resa. Hampus Ekblom som är e-handelschef på kilamobler.se berättade om starten 2008, deras resa och vad som är viktigt för att lyckas på nätet idag. Han avslutade med att tala om vad för utmaningar de står inför och vad de tänker introducera på sajten under kommande året. Där är vi som webbbyrå en stor del av den utvecklingen och fick också en del cred för det arbete vi gjort, från scenen. Alltid kul att höra! En rolig detalj med just Kila Möbler och deras resa ut på nätet var att vår medarbetare Alex Kappel var med just vid den första ordern som kom in för 8 år sedan.

En annan som pratade om dagens utmaningar som näringslivet och företagarna står inför var Google’s policychef David Mothander. En intressant dragning som var viktig att höra för de deltagare som var där.

Ni som inte känner till det kan det vara värt att nämna i sammanhanget att Tankbar är officiell Google Partner och certifierade att hjälpa till med annonsering på bl a Google AdWords och Youtube.

Hör gärna av er till philip.saltskog@tankbar.com om det skulle vara intressant för ditt företag.