Användarvänlighet och kundanpassad

Design

Vårt designteam har alltid UX med i sina tankar, från första penseldrag till färdig design. Din webbplats ska vara så användarvänlig och så anpassad till besökarna som möjligt.

Subtilt eller extravagant

Design är otroligt personligt, vad är snyggt och vad är fult? Design på webben har på gott och ont smalnats av. Idag handlar den design du ser på desktop, i mobilen eller i läsplattan mycket mer om gränssnitt och känsla än färg och form. Våra beteenden styrs av digitala jättar som Apple, Amazon, Facebook och Google.

Att hitta den rätta balansen mellan användarvänlighet, sökmotoroptimering, konvertering och det som gör att din webbplats får en unik identitet är en stor utmaning. Det är mycket som vi behöver tänka på när vi tar fram din lösning. Dessutom blir innehållet en alltmer viktig del i designen, en bra bildbank kan vara avgörande för ett första intryck.

Grundarbete

Underlaget, diskussionen och besluten utifrån strategiarbetet är en viktig grund för hur webbplatsen kommer att utformas. Men för att inte hamna i färg- och formdiskussioner så tar vi ofta fram en mock-up eller wire-frame för att säkerställa att vi fått med det innehåll, de funktioner, de flöden och de tankar vi har pratat om.

UI

När en webbplats, e-handelsplats eller App ska tas fram idag så handlar givetvis mycket om känslan när du klickar dig fram. Knappar, menyer, typografi och formulär, eller User Interface som det sammantaget kallas, är alla viktiga komponenter. Allt ska broderas ut i olika vyer.

Kreativ process

Att arbeta med digital design och gränssnittsdesign idag är en fröjd. Verktygen har blivit så smarta. Vi på Tankbar arbetar gärna med Sketch, Craft Manager och InVision när vi bygger upp våra vyer för desktop, tablet och mobil. Med ett bra förarbete och rätt verktyg flyter den kreativa processen oftast på väldigt bra.

Beroende på hur många timmar det finns i ett projekt kan mer eller mindre tid läggas på den kreativa processen. Vi ser givetvis stor skillnad på resultatet när våra designers fått en extra vecka på sig att jobba igenom alla detaljer.

UX

Alla dessa ord. Användarupplevelse, User Experience. Ja, hur som helst är just UX en otroligt viktig del när vi bygger webbplatser idag. Vi gör sällan en webbplats utan någon form av affärsfokus. På något sätt ska webbplatsen driva business och då är användarupplevelsen superviktig.

Prototyp

Vi har dedikerade UX-designers vars främsta uppgift är att just titta på beteende och flöden samt ifrågasätta och komma med förslag under arbetet. Din webbplats ska inte bara igenom maskineriet för sakens skull. Vi är noga och vi vill att det ska bli bra.

Just därför bygger vi upp en prototyp av webbplatsen med hjälp av verktyget InVision. Där kan vi tidigt få en känsla av hur webbplatsen beter sig både i mobilen och på desktop. Vi kan tillsammans utvärdera och kommentera för att sedan gå tillbaka till ritbordet och förbättra.

Användartester och kundresor

I samband med prototypandet så genomför vi även användartester med våra testteam på Tankbar. Testerna görs utifrån scenarion vi har satt upp. Vi testar och utvärderar de kundresor och mål som vi har definierat. Är det så tydligt och enkelt som vill att det ska vara? Hittar besökaren dit vi vill? Genomför besökaren de mål vi har satt up? Feedbacken samlas in och sammanställs.

Leverans till utvecklarna

När designarbetet sitter och alla vyer som vi behöver är framtagna ska underlaget levereras till nästa steg i projektet. En bra sak med verktyget InVision är att alla kommentarer och diskussioner vi haft kring en vy eller funktion finns tillgängliga där. Våra utvecklare ser direkt och de kan även granska pixlar, avstånd och har allt annat de behöver för att sätta upp markupen, HTML, Javascript och CSS.