Ge era kunder svaren

Google Ads

Google Ads har stort inflytande på din sajt och den försäljning som annonserna kan generera. Googles plattformar och marknadsplatser ökar och Ads spelar en central roll oavsett om det är via Google Shopping, Remarketing, Söknätverket, Youtube eller Display du når dina kunder.

Tankbar är Google Partner

Det går att mäta en framgångsrik kampanj på olika sätt. Men för att få långvariga resultat och hög avkastning, oavsett om du mäter framgång genom ROI eller ROAS, så lägger vi på Tankbar stort fokus på följande fyra saker.

 
Skapa långvariga resultat med Tankbar

Några av våra uppdragsgivare inom sökmotor- och sökordsoptimering


Click Through Rate

Fokus på CTR

Genom bra copy, relevant sökordsmatchning och användning av negativa sökord så bygger vi en hög CTR (Click Through Rate) för dina respektive kampanjer. Relevans For The Win!

Landningssidor

Relevant målmiljö

Givetvis hänger det mesta ihop. Med bra relevans i första steget vill vi bygga bra relevans i nästa. En tydlig landningssida för din annons ger en låg bounce rate och som belöning får du en bra Quality Score i Google Ads. Samtidigt förbättras även din SEO.

Spårning och analys

Händelsespårning och förbättringar

För oss är händelsespårning, mål och mätpunkter superviktiga. Att bara titta på en konvertering från A till B säger egentligen väldigt lite. Genom Google Tag Manager skapar vi händelsespårning på din webbplats och kan hitta fler mönster för analys och förbättringar.

Rapporter och uppföljning

Förbättringar baserat på erfarenhet

Att ta emot ett uppdrag, göra en insats och sedan bara sitta och relaxa är givetvis ganska enkelt i den här digitala annonsvärlden. Vi vill inte arbeta så. Vi vill jobba med uppföljning och genomgångar så att du förstår vad som sker när vi jobbar och utvecklar din digitala närvaro.

Googles färgrika symbol

Okej, så hur kommer vi igång?

I majoriteten av alla uppdrag så startar vi från noll när vi tar oss an ett Google Ads-uppdrag. I vissa fall går vi in och tar över en förvaltning, en förvaltning som misskötts eller avslutats på grund av andra omständigheter. Oavsett scenario så rekommenderar både vi och Google att bygga upp ett nytt konto för att undvika dålig historik.

Google-konto

Detta gör vi först

Om ditt företag saknar ett Google-konto så skapas ett av oss. Vi rekommenderar ett generiskt kontonamn, foretag.ab@gmail.com. Det Google-kontot blir även ägare till det nya Ads-kontot. Ni har full äganderätt till kontot.

Tankbar ansvarar för betalning till Google och du får bara faktura från ett håll varje månad eller kvartal där allting sammanställs.

Startfas

Dags att sätta igång

Beroende på storlek på webbplats och ambitionsnivå varierar antalet timmar som behövs för uppstartsfasen. Vi debiterar precis så mycket tid vi lägger ner, alltid mot en offert. Inga dolda kostnader.

Uppstart

Bockas av vid start

 • Keyword research och sökordsgrupper
 • Sätta upp och strukturera ett nytt konto
 • Skapande av kampanjer och kampanjinställningar
 • Annonsgrupper och annonstexter
 • Annonstillägg
 • Mobila anpassningar
 • Omvandlingsspårning i Google Analytics

Optimering

Att-göra när vi optimerar

 • Löpande förvaltning och optimering av kampanjer
 • Optimering av bud
 • Vidareutveckling och justering av annonstexter
 • Analys av sökord, negativa sökord etc
 • Strukturering av annonsgrupper och kampanjer
 • Framtagning av månatliga rapporter med Google Ads/Analytics-data

Förvaltning

Tidseffektivt handhavande

Beroende på din ambition och avtalsnivå ser vi till att förvalta och optimera ditt konto och era kampanjer enligt ovanstående beskrivning.

Väljer du en Silver- eller Guldnivå så ingår även genomgång månadsvis eller kvartalsvis med rekommendationer där vi analyserar aktuella målsidor och ger förslag på optimering och call to action för bättre konvertering.