Förvaltning

Service- och supportavtal

Fördelarna att arbeta med Open Source-plattformar som WordPress är otroligt många. I dag använder över 30% av världens webbplatser WordPress. Nackdelen med att använda världens största publiceringssystem är att säkerhetshålen upptäcks av hackare om man inte är försiktig.

Våra service- och supportavtal

För att kunna hålla en hög nivå i våra leveranser rekommenderar vi alla våra kunder ett service- och supportavtal när webbplatsen är lanserad. På så sätt håller vi plattformen, plugins och moduler uppdaterade.

Vi har förpackat denna tjänst på ett så förmånligt sätt som möjligt. Många av våra kunder har i någon form behov av uppdateringar på webbplatsen eller att vi guidar och hjälper till i CMS-verktyget vid ett par tillfällen under året.

Att då veta att det finns en timbank att ropa av från tror vi är ett bra upplägg. Dessutom ingår det andra typer av servicetjänster tillsammans med en optimerad drift av WordPress som gör att vårt service- och supportavtal är väldigt uppskattat och kostnadseffektivt.

En tredjedel av världens sajter byggs på Wordpress
Drift

Optimerad miljö

Drift ingår i alla våra avtal. Vår driftmiljö är speciellt framtagen och optimerad för WordPress. Våra virtuella Linux-servrar (VPS:er) körs på Nginx, PHP7, MariaDB (MySQL) och den bästa form av object- och fullpage-caching. Givetvis ingår en ”stagingmiljö” för utveckling och test samt en ”produktionsmiljö” för er livesida. Detta är normalt en post som motsvarar en årlig webbhotellskostnad på till exempel Loopia eller Binero.

Har du en väldigt välbesökt webbplats (30 000+ besök per månad), driver en e-handel eller har höga krav på prestanda rekommenderar vi en egen VPS. Vi hjälper dig givetvis med allt. Du kan läsa mer om våra olika driftupplägg här.

Förvaltning

Uppdaterad miljö

 • Vi håller WordPress uppdaterat med den senaste versionen och kvalitetssäkrar systemet.
 • Vi ser till att alla moduler och tillägg är ”up to date” för att förhindra säkerhetsluckor.
 • Vi kontrollerar webbplatsen kontinuerligt så att inget är trasigt eller ser konstigt ut.

Säkerhet

Säkerheten först

I alla våra avtal kan vi aktivera några extra säkerhetsåtgärder:

 • Vi aktiverar tvåfaktorsautentisering (2FA).
 • Vi låter inga administratörer ha ”enkla” lösenord.
 • Vi minskar antalet administratörer i WordPress och ger tillräckliga rättigheter till redaktörer.
 • Vi aktiverar en tillfällig block efter X antal inloggningsförsök.
 • Vi aktiverar en black-list efter X antal inloggningsförsök.
 • Vi har ingen öppen FTP utåt till din servermapp.

SSL Certifikat

Krypterad överföring

Från och med juli 2018 markerar Google Chrome sajter utan SSL-certifikat som “Inte säker”. En webbplats utan SSL-certifikat förlorar i trovärdighet och tappar besökare. Med ett SSL-certifikat säkerställs att känslig information som skickas över internet krypteras mellan användare och server.

Aktivering och hantering av SSL-certifikat via Letsencrypt ingår i alla våra avtal. Vi aktiverar https på din webbplats kostnadsfritt om du saknar det idag. Önskar man något annat certifikat eller ett mer avancerat EV certifikat så hjälper vi till att köpa och aktivera det.

Backup

Separat och dagligt

Backup av databas körs dagligen eller tätare (vid önskemål) och sparas i 30 dagar. Du kan välja att spara en kopia på din egen Dropbox om du önskar. Veckobackup av alla källfiler och media sparas på separat backup-server.

Statistik & analys

Koll på läget

Vi kontrollerar att statistiken rapporteras korrekt i Google Analytics. Vi sätter upp Googles nya statistikrapporter i Google Data Studio som sedan delas med er via en publik eller en privat länk. Läs gärna mer om vi arbetar med Google Analytics och händelsespårning.

Plugins

WordPress Premium Plugins – Licenser ingår

Genom att du ansluter dig till ett Service- och supportavtal eller ett Driftavtal hos oss får du automatiskt tillgång till licenser för flera av de mest användbara, välgjorda och populära WordPress-pluginsen. Bland annat Gravity Forms och ACF Pro.

Support / Timbank

Anpassad support

Olika verksamheter kräver olika mycket support och uppdateringar på sin sajt. Vi tycker om att jobba nära våra kunder för att konstant vidareutveckla, analysera, komma med idéer och förbättra. Vi har därför tagit fram ett par olika nivåer och paket så att du som kund kan välja det som passar dig bäst. När du köper till en timbank får du ett reducerat timpris. Exempel på vad timbanken kan användas till:

 • Publicering av text och bildmaterial enligt mejl eller uppladdat material på Dropbox.
 • Möjlighet att ringa eller mejla vid supportfrågor eller konsultation.
 • Arbetsmöten, löpande projektledning, utbildning och support för nya redaktörer.
 • Enklare funktionsinställningar eller anpassningar.

Avstämningar

Kontinuerliga avstämningsmöten ingår

Vi arbetar med kontinuerliga avstämningsmöten för våra avtalskunder på brons-, silver- och guldnivå. Beroende på din avtalsnivå så träffas vi en eller två gånger per år (fysiskt eller Google Hangout) för denna typ av avstämning. Vi kommer att gå igenom ett antal olika fasta punkter varje gång vi ses.

Vill du komma igång med ett Service- och supportavtal? Prata med någon av oss.