Linda ansvarar för företagets finanser
Linda Saltskog
03 september 2020

Världens bästa Jarre!

Tänk att vår Jarre fyller 70 år. Obegripligt. Vi är ytterst tacksamma för din visdom, erfarenhet och att vi, på kontoret, faktiskt får njuta av dig lite då och då!

Jarre var en av våra absolut första kunder och var då delägare i Bergsala som hade Nintendo-agenturen för Norden. På den tiden satt vi tillsammans på Fruängsgatan 3 i Nyköping, det var Bergsalas marknadsavdelning, Jan Johansson Reklam och vi. 1996 lät sig Jarre lite motvilligt övertalas om att det nog ändå vore lite bra för Bergsala och Nintendo att ha en “hemsida”. Det blev startskottet till ett långt och lyckat samarbete. Tankbar, som på den tiden hette Interaktiv Media AB, producerade sajter för Nintendo i Sverige, Norge, Danmark, Finland och även Österrike. I slutet på 90-talet blev den även en e-handelssajt, nintendobutiken.se, en av de absolut första i sitt slag. Efter det byggde Tankbar en community/portal för Club Nintendo. Som mest hade klubben 440 000 medlemmar(!) Tankbar producerade även medlemstidningen Club Nintendo mellan 2003-2006. Jarre sålde sina aktier i Bergsala 2003 och blev då delägare i Tankbar istället. På Tankbar har Jarre varit kundansvarig för bland annat Brio, Lekia och Britax med flera. Jarre är fortfarande aktiv i Tankbars styrelse men sålde sina aktier i bolaget 2012.

Nu är Jarre key account manager för vissa ytterst utvalda kunder. Ibland är han på kontoret en stund varje dag, ibland ser vi inte honom på en vecka. Men det är aldrig någon som undgår när han är på plats. Han har ju också bidragit till att vi har en liten kontorshund igen. Bobo är inte ens ett halvår, liten som en storstadsråtta men ändå den största bossen.

Vi överraskade Jarre hemma hos sig, dagen innan den stora födelsedagen. Tack Kristina för hjälpen!


Med ballonger, champagne och present sjöng vi vårt alla vackraste.

Vi började med en fördrink i trädgården.

Sedan begav vi oss till Nyköping Brewing.

Där stod ost- och charkbrickor uppdukade i klubbrummet.

Jonas Kandefelt tog med oss på en ölprovning som till och med intresserade den icke-öl-drickande kollegan.

Vi lärde oss ett nytt ord: Hinkabilitet.
Hinkabilitet är en klassning av drickbarhet. Ett öl med bra hinkabilitet kan den törstige dricka mer av. Ett öl som har hög hinkabilitet är typiskt lättdrucket. På så sätt har sällan en kraftig eller alkoholstark öl någon högre grad av hinkabilitet. 

Man skulle kunna tro att ett öl med hög hinkabilitet anses vara relativt karaktärslöst och knappast ha vare sig markerad humle- eller maltkaraktär, men det behöver inte vara så. Även ett öl med markerad karaktär kan ha hög hinkabilitet. 

Motsvarande term på engelska är ”morish”, vilket innebär att ölet har en egenskap som gör att man gärna tar en till. 

Naturligtvis är hinkabilitet någonting subjektivt och kan inte sägas utgöra en objektiv bedömning av ölet. 

Palles Pils

Proper Ale

Vi provade oss igenom följande sorter:
1. Palles Pils – den satt fint till ost och charkisar
2. Proper Ale
3. Swipa
4. Proper Porter – en mörk öl med tydlig chokladton
5. How to tear down this wall – den mest udda fågeln i sällskapet. En röd dryck med tydlig hallonkaraktär, som flera av sällskapet hävdade inte borde klassas som en öl. Men rent tekniskt överbevisar Jonas oss: malt, humle, jäst och vatten = öl.

How to tear down this wall och Proper Porter

Under tiden så serverades en pizzabuffé. Det är inte de gamla vanliga pizzeria-pizzorna utan här bjuds vi på alspånrökt karré, nduja, oxkind och fläderkebabsås – bland annat.

Det gamla gardet satt kvar och gaggade. (Goran som tillhör den ligan, knäcker extra som fotbollstränare och var upptagen med att coacha sitt lag som hade match kvällen till ära).

Det visade sig att Kalle har ett fantastiskt minne och berättade flera historier från när han var barn och besökte Jarre i huset på Fruängsgatan. Och det var som att öppna en fördämning för gänget ovan: ”Kommer du ihåg …” ”När vi var där och gjorde det …” ”Minns ni när vi …”
En resa längs memory lane. Fint!

Kära Jarre – fasiken vad vi tycker om dig!

Må du leva i minst 100 lyckliga år ❤️


Linda Saltskog, linda.saltskog@tankbar.com
CFO & Content- & Social Media Manager