Vill ditt företag utvecklas med hjälp av digitalisering?

Kompetensen måste vara ny för företaget och projektet måste gälla en utveckling utöver den vanliga verksamheten. Checkarna kan ni exempelvis använda till att ta fram en digital strategi, förbättra och effektivisera digitala processer och system, ta fram en plan för fortsatt digitalisering och hjälp att genomföra en digital transformation, utveckling av kundrelationer, ta fram nya tjänster genom att använda existerande datamängder, e-handelslösningar och juridiska villkor kring digitala tjänster och produkter.

För att kunna ansöka måste ert företag ha 2-49 anställda, en omsättning på minst 3 miljoner kronor (gäller senaste årsbokslut) och ha ekonomin i ordning. Ansökningarna skickar ni till den länsstyrelse eller regionförbund som finns i den region där ni driver er verksamhet.

Låter det intressant? Vi på Tankbar kan hjälpa ert företag med ovanstående exempel och mycket mer. Välkomna att höra av er antingen på telefon 08-64 65 00 eller på mail info@tankbar.com om ni vill veta mer. Läs mer om affärsutvecklingscheckarna här